Vil du gerne låne penge som selvstændig? Der er meget forskel på om du gør det i privat eller erhvervsmæssig sammenhæng. I denne artikel er fokus på selvstændige, der ønsker at låne penge i privat regi.

Her har du et udgangspunkt som mange andre, den eneste forskel er at din jobfunktion er selvstændig, frem for lønmodtager eller funktioner. Se på mulighederne for at søge lån som selvstændig her.

Top 5 lånefirmaer

Når du er selvstændig antager vi at du er over 20 år og har en fornuftig indkomst. Meget få lånefirmaer har indkomstkrav, men kræver blot du har fast arbejde.

Vi har lavet en oversigt med lånefirmaer du bør overveje som selvstændig. Du bør kunne ansøge hos alle sammen, men du kan med fordel tjekke deres krav til ansøgere inden.

 

Dit job skal angives under ansøgningen

Er du ikke helt sikker på hvordan man søger lån som selvstændig, i forhold til normale danske lønmodtagere? Der er meget få forskelle og dem der er, finder du under “Beskæftigelsesforhold” i låneansøgningen.

Her skal du blot angive “Selvstændig” som jobfunktion og udfylde dit firma under “Arbejdsgiver”. Sværere og mere besværligt er det ikke. Du skal så nok forvente at långiveren vil tjekke op på dit firma, for at vurdere det. Dels hvor gammelt det er og hvad det tilbyder af services/produkter. Det er ikke sikkert, men det vil vi formode. Det samme vil banken jo gøre.

På billedet kan du se hvordan “Beskæftigelsesforhold” normalt ser ud hos låneudbyderne:

Lån penge som selvstændig ansøgning

Se også: Lån til arbejdsløse

Det helt essentielle og afgørende er hvad din årsindkomst er. Jo mere du tjener, desto større chance har du for at blive godkendt og få tilbudt en lav rente.

Der kan være særlige vilkår for erhvervsdrivende, da man ikke altid vælger at udbetale hele indkomsten som løn. Man kan fx. vælge at beholde en stor del af pengene i virksomheden. Udbyderne vil dog have mulighed for at tjekke dit firmas indtjening og overskud, så de har en idé om dit økonomiske udgangspunkt.

Lån som selvstændig – til virksomheden

Hvis du er på udkig efter lån som selvstændig til virksomheden, bør dit fokus være på andre muligheder. Start med at forhøre dig i banken eller afsøg mulighederne online.

Her kan vi særligt anbefale dig to finansieringsmuligheder:

Amino Kapital – søg penge via investorer, partnere eller långivere

Lendino – finansiering mellem virksomheder og private

Du kan naturligvis altid sammenholde renterne fra fx. Lendino, med det du kan opnå ved at søge hos de “normale” lånefirmaer online. Hvis der er markant forskel på renten, kan det også være en løsning at indskyde pengene privat.

Der er mange muligheder, men ovenstående to er gode alternativer, når det er startkapital eller et virksomhedslån du efterspørger.

Læs også: Forbrugslån som studerende