Som enlig mor kan det nogle gange være svært at få pengene til at slå til. Hvis du står i en situation, hvor du mangler luft i budgettet eller penge til en konkret ting, så har du muligheden for at optage et online lån.

Her ser vi på, hvilke muligheder, der findes for at optage lån som alenemor, og hvad du skal lægge mærke til når du søger.

Brug for lån som enlig mor?

Vi har udvalgt en række af dine bedste lånemuligheder online lige her:

Som alenemor kan du optage lån på lige fod med alle andre. Det kan være, du skal bruge penge til en investering såsom en ny bil eller depositum til lejlighed, eller at du har behov for at købe en ny computer, en vaskemaskine, eller måske en sofa.

Der kan være et væld af årsager til at du mangler penge som alenemor. Den økonomiske udfordring er ofte større, men børnene har samme behov og ønsker. Det kan også være du gerne vil af sted på en rejse eller weekendtur med dine børn, skal til at købe julegaver, eller blot til at betale uforudsete regninger.

Lån som alenemorDet gode ved online markedet er, at formålet reelt ikke har nogen betydning så længe din privatøkonomi er tilstrækkelig. Det væsentlige er dog, hvilke lån du kan blive godkendt til med den indtægt, du har.

Som enlig mor vil det nemlig kun være din indtægt og økonomi, der tæller. Derfor er det denne, der afgør dine muligheder.

Hvordan er jeg stillet?

Der findes en række forskellige låntyper på markedet, og dine muligheder afhænger til dels af, hvilken type lån du vælger. Som regel er kravene til banklån noget højere end ved fx forbrugslån, hvor du kan blive godkendt med en lavere indtægt.

Du vil typisk kunne blive godkendt til mindre og mellemstore lån, hvis du har en fast månedlig indtægt.

Jo bedre din økonomi og jo højere din indtægt er, jo flere muligheder har du, og jo lavere rente kan selskaberne tilbyde dig. Overordnet er der dog fornuftige muligheder for at finde et forbrugslån uanset om du er alenemor, arbejdsløs eller bare mangler penge mellem hænderne. Det er hvad der gør online markedet så fleksibelt og til et godt supplement til landets pengeinstitutter.

Se også: Lån som arbejdsløs

Din indtægt er det primære

Det helt afgørende for dine muligheder er altså din indtægt. Det spiller sådan set ingen rolle, hvilken civilstatus du har, hvis din økonomi er i orden. Til langt de fleste online låneudbydere vil du skulle præsentere en årsopgørelse eller lønsedler, der dokumenterer en fast indtægt.

Samtidig skal du kunne vise, at du ikke er registreret i Debitorregistret eller RKI som dårlig betaler. Som sagt vil du få flere muligheder, bedre vilkår og lavere rente, jo højere din indtægt er, fordi din kreditvurdering derved bliver bedre.

Husk på, at du altid kan sende en uforpligtende ansøgning om forbrugslån afsted. På den måde kan du se, om du kan blive godkendt, og hvad din personlige rente vil være.

Det er gratis, uforpligtende og nemt at ansøge, og du får svar i løbet af ganske kort tid. På den måde kan du få overblik over, hvordan dine muligheder på lånemarkedet ser ud.