Står du og skal have dit første kreditkort, og har du svært ved at vælge det rigtige? Eller er du i tvivl, om et kreditkort overhovedet er det rette valg for dig?

Så kan du læse med her og blive klogere på hvilke fordele der findes ved at have et kreditkort, og hvilke muligheder du har.

 

Kreditkort til studerende

Som ung er det ikke altid lige nemt at blive godkendt til et kreditkort. Bankerne kræver nemlig ofte, at du kan stille op med en vis formue, samt en fast indtægt for at blive godkendt. Der findes dog også løsninger, hvor du kan få et kort med en rimelig kreditgrænse, uden at du har et fuldtidsarbejde eller stor opsparing.

En del online løsninger har nemlig lavere krav til sine kunder end bankerne, og der foreligger der gode muligheder for at kunne få et kreditkort som ung.

Du kan dog ikke forvente at få en enormt høj kreditgrænse, hvis du ikke har en væsentlig fast indtægt. Dette er dog også som oftest at foretrække som ung, fordi det kan være vanskeligt at styre sit forbrug, når der er mulighed for at bruge penge, man ikke har. Så der er altså fine muligheder for at få et fornuftigt kreditkort til unge på nettet, selvom du er studerende.

Kreditkort som alternativ til lån

Et kreditkort kan for mange være et rigtig fint alternativ til lån. Både forbrugslån og kreditkort er muligheder for at bruge penge, som du egentlig ikke har, men der er alligevel væsentlig forskel på de to løsninger. Nedenfor kan du læse om nogle af fordelene ved at ansøge om et kreditkort frem for at optage et forbrugslån.

Se også: Forbrugslån til unge

Grunde til at vælge kreditkortet

Med et betalingskort er du på forhånd blevet godkendt til at kunne låne op til et vist beløb, fx 10.000 kr, gennem din kreditgrænse. Når denne først er accepteret, så skal du ikke ansøge hver gang, du ønsker at bruge af pengene. Derfor går det noget hurtigere, og det er en mere fleksibel løsning.

Stor frihed

Du er heller ikke låst fast til at skulle anvende pengene på ét specifikt formål, og derved giver et kreditkort dig stor frihed. Husk dog på, at det er frihed under ansvar, da du selvfølgelig skal kunne betale pengene tilbage igen, og det kan blive dyrt i renter og gebyrer, hvis du ikke gør dette inden for den aftalte periode.

Rabatter og pointordninger

Du får også en række andre fordele med et kreditkort. Ofte medfølger rabatter eller pointordninger, så du kan spare penge på diverse varekøb og tjenester som rejser, brændstof, tøj eller lignende. I nogle tilfælde får du også inkluderet rejseforsikringer eller andre fordele, som du altså ikke ville få med, hvis du optog et lån i stedet.

Derfor kan et kreditkort altså hjælpe dig med at få større økonomisk frihed i hverdagen og samtidig give dig muligheden for at spare penge.