Overvejer du at låne penge i udlandet? Det kan være du er bosiddende fast i udlandet, eller er på en længere rejse. Det er aldrig umuligt at låne penge, men hvis du søger online, vil der generelt blive krævet nationalt statsborgerskab.

Så i Danmark skal du have dansk statsborgerskab og i Norge skal du fx. have norsk statsborgerskab. Du bør derfor fokusere på mulighederne herhjemme som dansker, da de er mange og billige. Mere om det her.

Du skal ofte have dansk statsborgerskab

Det er et meget generelt krav at du har dansk statsborgerskab og/eller CPR nummer, der kan være med til at bekræfte din identitet og give långiveren en form for sikkerhed.

Det har alle danskere, uanset om du bør i Norge, Spanien eller USA. Det bør derfor ikke ændre på dine lånemuligheder online, så længe din privatøkonomi er tilfredsstillende.

Du kan nemt sammenligne udbydere og tjekke deres renter på Forbrugslan-guiden.dk. Vi har lavet låneoversigter, alt efter din pengebehov, så du nemt kan få overblik over de relevante firmaer. Kom i gang med at ansøge hos gratis og 100 % uforpligtende.

Relateret: At lave lån i Norge

Lån i Danmark som udlandsdansker

Hvis du derimod er en udlandsdansker, uden hverken CPR nummer eller statsborgerskab, bør du fokusere på hjemlandets muligheder. For du har ikke held med at ansøge online.

Et alternativ kan være at opsøge din egen bank, for at forhøre dig her, men det er bestemt op af bakke. Specielt fordi bankerne generelt har meget strengere krav til deres kunder og ansøgere.

Denne artikels primære hovedregel må være følgende, hvis du vil have held med din låneansøgning:

Det er svært at låne penge i udlandet, medmindre du har statsborgerskab. Har du ikke, bør du fokusere på din hjemlands lånemuligheder online. Her kan du sagtens blive godkendt, selvom du er bosiddende i udlandet.

Lånebeløbets indflydelse

Sidst er det værd at nævne, at valget af lånebeløb ligeledes har en indvirkning på dine muligheder. Dels for udvalget og dels for om du bliver godkendt. Så det er et andet element, der kan gøre det nemt eller svært.

Det er derfor du aldrig bør ansøge om mere end du mangler. Der er forskel på om du fx. vil låne 90000 eller låne 100.000 kr. Det kan virke ubetydeligt, med de sidste 10.000 kroner, men er det bestemt ikke. Husk derfor altid at vælge pengebeløb med omtanke.