Har du dansk eller norsk statsborgerskab?
Når du skal låne penge i Norge, har det en stor indflydelse om du har dansk eller norsk statsborgerskab – dansk eller norsk personnummer. Faktisk er det med til at definere hvilke firmaer og hvilket land du bør ansøge i. Vi ser på dine muligheder for at få et forbrugslån online, hvis du bor på tværs af landegrænser, men som udgangspunkt gælder følgende:
- Alle der søger lån i Norge skal have norsk statsborgerskab.
- Alle der søger lån i Danmark skal have dansk statsborgerskab.
Har du dansk statsborgerskab?
Der kan være mange grunde til at du gerne vil låne penge i Norge som dansker. Det kan være du er bosiddende i landet og derfor vil forsøge dig hos de relevante udbydere. Problemet er bare at udbyderne ofte ser mere på dit statsborgerskab og/eller personnummer, end hvor du har bopæl.
Langt de fleste udbydere på det norske lånemarked, vil altså kræve at du har norsk statsborgerskab eller et personnummer som minimum. Personnummeret i Norge er på 11 cifre og ikke 10 cifre som i Danmark. Som dansk statsborger er der altså ingen vej udenom.
Den eneste rigtige løsning for dig, vil være at søge hos de danske lånefirmaer online og det vil tilmed være et godt valg. Du kender de danske regler og forhold, ligesom du sikkert kan sproget mindst lige så godt. Du kan altid søge om forbrugslån og sammenligne udbydere hos os via forsiden.
Hos de danske låneudbydere vil et CPR nummer ofte være tilstrækkeligt for at kunne ansøge.
Få overblik over forbrugslån i Danmark her.
Har du norsk statsborgerskab?
Hvis du har norsk statsborgerskab, bør du ansøge hos lånefirmaerne i Norge. Dette gælder uanset om du bor i Danmark, Sverige eller Tyskland. Her skal du normalt udfylde informationer om dig selv, herunder statsborgerskab og/eller personnummer.
Udbyderne på det norske marked, er anderledes end i Danmark. Her findes du firmaer som Opp Finans, Lendo, Komplett Bank, Ya Bank, Folkia m.fl. der ikke kendes i Danmark. Men der findes ligeledes gengangere i skikkelse af Bank Norwegian, L’EASY, Kliklån og DER Privat Finans (under navnet Thorn).
Hvem du vælger at ansøge hos er op til dig, men vi anbefaler at du først danner dig et overblik over mulighederne. Tjek firmaernes renter, vilkår og krav, inden du beslutter for hvor du vil søge.
Hvilke er de mest brugte forbrugslån-udbydere i Norge?
I Norge er kviklån eller forbrugslån blevet meget populære de seneste år. Her er nogle af de mest brugte kviklån i Norge:
- Santander Bank: Spanske Santander Bank kendes ligeledes fra det danske marked, hvor du kan søge op til 400.000 kr. En prisvenlig bank med mange finansielle produkter på hylden, og de kan derfor fungere som et fint supplement til dit nuværende pengeinstitut.
- Ferratum: Ferratum er en international långiver, der tilbyder kviklån på op til 30.000 NOK. Lånet har en tilbagebetalingstid på op til 12 måneder, og pengene kan udbetales på samme dag.
- Lendo: Lendo er en låneformidler, der samarbejder med flere forskellige långivere i Norge. De tilbyder forbrugslån på op til 500.000 NOK med en tilbagebetalingstid på op til 15 år.
- Uno Finans: Uno Finans er blevet en populær aktør på det norske marked, hvor du kan søge op til 600.000 NOK og med en løbetid på 180 måneder. Alderskravet er på 25 år, hvilket gør at de henviser sig til personer med en fast indkomst på over 200.000 kroner.
- Bank Norwegian: Bank Norwegian er en online bank, der tilbyder forbrugslån på op til 600.000 NOK med en tilbagebetalingstid på op til 15 år. Lånet har en fast rente og ingen skjulte gebyrer.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at kviklån og forbrugslån ofte har højere renter og gebyrer end traditionelle banklån, og man bør derfor altid undersøge sine muligheder grundigt, inden man vælger at tage et lån.
5 gode råd inden du låner penge i Norge
Her er nogle gode råd, som du bør overveje, inden du låner penge i Norge:
- Undersøg dine muligheder: Der er mange forskellige långivere i Norge, og det kan betale sig at undersøge markedet grundigt for at finde den bedste løsning for dig. Sammenlign renter, gebyrer og tilbagebetalingsvilkår for at få det bedste lån.
- Vær realistisk om din tilbagebetalingskapacitet: Det er vigtigt at være realistisk om, hvor meget du har råd til at tilbagebetale hver måned. Lav et budget og find ud af, hvor meget du kan betale tilbage, uden at det går ud over dine faste udgifter og nødvendige leveomkostninger.
- Overvej om du virkelig har brug for et lån: Før du tager et lån, bør du overveje, om du virkelig har brug for pengene. Måske kan du vente med at købe det, du ønsker, eller finde en billigere løsning.
- Vær opmærksom på din kreditvurdering: Din kreditvurdering kan påvirke, hvor nemt det er for dig at låne penge, og hvor høje renter du kan få. Hvis du har en dårlig kreditvurdering, kan det være en god idé at arbejde på at forbedre den, før du tager et lån.
- Undersøg långiverens ry og omdømme: Det kan være en god idé at undersøge långiverens ry og omdømme, før du tager et lån. Læs anmeldelser og undersøg, om långiveren er registreret hos Finanstilsynet i Norge.
Det danske og norske lånemarked minder om hinanden på mange måder, en af de primære forskellige er at lånerammen i Norge går helt op til kr. 600.000. Ønsker du at få et godt indblik i udbydere, renter og krav, kan tjenesten billigste-forbrukslån.com være en god hjælp.