Har du dansk eller norsk statsborgerskab?

Når du skal låne penge i Norge, har det en stor indflydelse om du har dansk eller norsk statsborgerskab – dansk eller norsk personnummer. Faktisk er det med til at definere hvilke firmaer og hvilket land du bør ansøge i. Vi ser på dine muligheder for at få et forbrugslån online, hvis du bor på tværs af landegrænser, men som udgangspunkt gælder følgende:

  • Alle der søger lån i Norge skal have norsk statsborgerskab.
  • Alle der søger lån i Danmark skal have dansk statsborgerskab.

Har du dansk statsborgerskab?

Der kan være mange grunde til at du gerne vil låne penge i Norge som dansker. Det kan være du er bosiddende i landet og derfor vil forsøge dig hos de relevante udbydere. Problemet er bare at udbyderne ofte ser mere på dit statsborgerskab og/eller personnummer, end hvor du har bopæl.

Langt de fleste udbydere på det norske lånemarked, vil altså kræve at du har norsk statsborgerskab eller et personnummer som minimum. Personnummeret i Norge er på 11 cifre og ikke 10 cifre som i Danmark. Som dansk statsborger er der altså ingen vej udenom.

Den eneste rigtige løsning for dig, vil være at søge hos de danske lånefirmaer online og det vil tilmed være et godt valg. Du kender de danske regler og forhold, ligesom du sikkert kan sproget mindst lige så godt. Du kan altid søge om forbrugslån og sammenligne udbydere hos os via forsiden.

Hos de danske låneudbydere vil et CPR nummer ofte være tilstrækkeligt for at kunne ansøge.

Få overblik over forbrugslån i Danmark her.

Har du norsk statsborgerskab?

Hvis du har norsk statsborgerskab, bør du ansøge hos lånefirmaerne i Norge. Dette gælder uanset om du bor i Danmark, Sverige eller Tyskland. Her skal du normalt udfylde informationer om dig selv, herunder statsborgerskab og/eller personnummer.

Udbyderne på det norske marked, er anderledes end i Danmark. Her findes du firmaer som Opp Finans, Lendo, Komplett Bank, Ya Bank, Centrum m.fl. der ikke kendes i Danmark. Men der findes ligeledes gengangere i skikkelse af Bank Norwegian, L’EASY, Kliklån og DER Privat Finans (under navnet Thorn).

Hvem du vælger at ansøge hos er op til dig, men vi anbefaler at du først danner dig et overblik over mulighederne. Tjek firmaernes renter, vilkår og krav, inden du beslutter for hvor du vil søge.

Få overblik over forbrugslån i Norge her.