Alt skal ikke handle om lånetypen forbrugslån her på bloggen, så i denne artikel er fokus rettet mod billånet. Få gode råd til hvordan du finder en god og billig løsning i vores guide.

Det kan være en god idé at tage et billån, hvis du står og har brug for det. Det kan være en kompliceret låneproces og derfor er det en rigtig god idé at sætte sig rigtig godt ind i tingene, inden du springer ud i det.

Denne artikel hjælper dig til at tage et billigt billån og giver dig informationer omkring, hvad det egentlig koster.

Hvad koster det?

Lav et billigt billånDer er altid gebyrer, renter og omkostninger i forbindelse med at optage finansiering. Der er mange forskellige steder, du kan vælge at tage et billån og online kan du finde den udbyder, der er den rette for dig. Det er vigtigt at finde et billån, hvor omkostningerne er så lave som muligt.

Først og fremmest er det en god idé at holde øje med ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent. Udbydere og banker skal oplyse ÅOP, og derfor bliver det let for dig at finde ud af, hvor ÅOP er billigst. Desuden skal du holde øje med hvor høje gebyrer og renter, der er på lånet.

Sådan får du et billigt billån

Det varierer, hvor store omkostningerne er i forhold til lånet, afhængigt af din egen situation. Hvis du eksempelvis kan betale pengene tilbage på en meget kort låneperiode, er det den billigste løsning. Samtidig er det billigere jo lavere et pengebeløb du har brug for. Derfor er det en god idé, ud over at sammenligne de forskellige udbydere og finde det billigste lån, kun at ansøge om det beløb, du egentlig har brug for.

Læs også: Guide til at få en lavere rente

Faste gebyrer på billånet

Ved nogle låneformer, er det ikke nødvendigt at stille sikkerhed. Vælger du et billån, hvor det er nødvendigt, er der nogle gebyrer, der altid er faste og nødvendige at betale. Det inkluderer:

  • 1,5 % stempelafgift af lånebeløb
  • 600 kroner i gebyr til forsikringsselskabet
  • 400 kroner i afgift (tinglysning)

Desuden er der et oprettelsesgebyr i forbindelse med stiftelsen. Det er også en del af  ÅOP og er derfor ikke noget, du skal medregne ud over de årlige omkostninger, når du sammenligner de forskellige tilbud med hinanden.