Når man skal tage et lån, kigger langt de fleste mennesker på omkostninger. Det giver rigtig fin mening, for hvis man kigger på lån, betyder det nok at ens økonomi er en smule presset, og derfor er der også god grund til at gå efter de laveste renter og gebyrer, så du ikke bliver mere økonomisk belastet end nødvendigt.

Tjek vores guide til hvordan du kan opnå en lavere rente, når du søger penge.

Sammenlign renter og lånetilbud

Heldigvis er internettet din ven, når du skal tage et lån. Her kan du nemt og overskueligt sammenligne renter på forskellige lån. Og der er rigtig mange tilbud, så det kan virke betale sig at sætte tid af til at kigge nogle af dem igennem, så du kan få det billigste muligt.

Der findes et hav af forskellige lånetilbud og renten kan snildt variere. Derfor kan du spare mange penge, hvis du bare bruger lidt af din tid på at undersøge markedet og sammenligne de forskellige renter, udbyderne tilbyder.

Alle ansøgninger bliver behandlet individuelt

Når du sender en ansøgning afsted om et lån hos enten banken eller et lånefirmaer, bliver de alle behandlet individuelt. Det vil sige, at der spiller rigtig mange faktorer ind, når din rente skal fastsættes. Både din indkomst, din opsparing og alle dine andre økonomiske forhold bliver regnet med og har indflydelse på den endelige rente på dit lån.

Indhent altid flere tilbud og priser

Netop på grund af den individuelle behandling af dine ansøgninger, kan det godt betale sig at ansøge flere steder, da det heller ikke er sikkert, at de forskellige udbyderes måde at finde frem til renten på dit lån er den samme. Hvis nogen vægter opsparing rigtig højt, mens andre vægter indkomst højest, kan din rente være forskellig ved de to steder, og du kan derfor spare penge ved at få tilbud fra begge udbydere.

Hovedreglen er, at jo flere steder du ansøger, desto større chance har du for at opnå den laveste ÅOP.

Processen er den samme – online som i banken

Det gør dog ikke den store forskel om de låner i banken eller hos et af de mange forskellige lånefirmaer på nettet. Hos dem alle sammen vil din ansøgning blive vurderet ud fra din økonomi, og din rente vil også blive fastsat herefter. Derfor må vi igen understrege, at du skal indsamle så mange forskellige tilbud som du orker, så du kan finde det allerbedste.