Det kan være svært at finde op og ned i alle de regler der er, når det kommer til pengelån. Det kan være en forvirrende proces, især hvis man ikke har en objektiv rådgiver, der kan komme med en række gode råd og tips i forbindelse med låneprocessen.

Der er dog én ting, der er godt at vide, når det kommer til lån – der er dødssynder. Her er dødssynd nr. 1, som det er vigtigt og en rigtig god idé ikke at bryde. Denne artikel er den første i rækken af to.

Rådighedsbeløbet skal altid være større end ydelsen

Når du har lånt penge kan det være fristende at ødsle dem væk på forbrug – men det er en dårlig idé. Når pengene skal betales tilbage, skal der også være betalt renter, omkostninger og gebyrer. Derfor er det vigtigt at gennemtænke brugen af både løn og økonomi.

Dit rådighedsbeløb skal altid være større end ydelsen! Det betyder, at du altså skal have et større rådighedsbeløb end den ydelse du skal afdrage med hver måned.

Det er en rigtig god idé at lægge et budget for hver måned. Få lavet en plan inden du siger JA til lånetilbuddet, så du ved hvilket økonomisk råderum du har. Du bør aldrig underskrive en aftale, hvor du kommer til at afdrage mere end din økonomi reelt kan bære.

Konsekvens: Din privatøkonomi bliver presset

Der er altid konsekvenser ved at bryde en dødssynd – sørger du ikke for, at dit rådighedsbeløb er større end ydelsen, vil det presse din økonomi. Hvis du overskrider dit rådighedsbeløb i løbet af en måned, kan du ende med at blive forsinket med dine afdrag. Eller i værste fald ikke at kunne betale dem.

Noget der kun vil påføre dig ekstra omkostninger som kunde. På den måde vil det blive ved med at presse sin privatøkonomi, og det vil starte en ond cirkel.