En brugt bil kan være noget af et kup og en god investering. Derfor kan det være at foretrække at købe en brugt bil frem for en ny, særligt hvis du ikke har så mange penge på kontoen. Har du stadig brug for lidt ekstra økonomisk støtte til at finansiere dit bilkøb, så kan du optage et lån til køb af bil – også selvom den er brugt.

Vi ser på mulighederne for at låne penge på nettet, og så giver vi dig nogle gode tips med på vejen til, når du skal købe en brugt bil.

Online forbrugslån til brugt bil

Selvom du kan spare mange penge på at købe en brugt bil frem for en ny, så er det stadig en større investering, og det er ikke nødvendigvis alle, der har pengene på kontoen. Har du brug for lidt ekstra luft i budgettet, så har du faktisk muligheden for at låne penge til køb af brugt bil.

Og det kan du faktisk gøre relativt nemt og hurtigt på nettet. Det er nemlig sådan, at der findes en lang række udbydere, der tilbyder online forbrugslån. Er du fyldt 20 år, ikke registreret i RKI eller debitorregistret, og har du en fast indtægt, så har du gode muligheder for at blive godkendt til et online lån til køb af brugt bil.

Her kan du låne helt op til 400.000 kr, men du kan selv vælge beløbet, så det passer til dig og dine behov. Har du således behov for at låne 20.000 kr., og vil du nedbetale beløbet over 24 måneder, så sammensætter du blot et lån med de vilkår. Det er helt op til dig, om du vil søge lån på 20.000, 40.000 eller mere. Blot vær opmærksom på at jo mere du søger om, desto mere kræver det af din privatøkonomi.

Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om et online lån, og derfor kan du altid gå ud og indhente tilbud hos en række forskellige udbydere. På den måde øger du dine chancer for at finde det bedste og billigste forbrugslån til brugt bil.

Fordele ved at købe brugte biler

Det er helt klart, at du kan spare mange penge ved at købe en brugt bil i stedet for en ny. Og det behøver ikke nødvendigvis betyde, at du går på kompromis med bilens stand og kvalitet. Det forholder sig nemlig sådan, at en bil hurtigt mister værdi, når den skal sælges videre første gang. Og det gør den egentlig uanset, om den er godt vedligeholdt og ikke særlig brugt.

Du kan således gå ud og finde en brugt bil, som ikke har kørt særlig mange kilometer, og som ikke har noget synligt slid, til kun en brøkdel af den originale pris. Ønsker du en dag at sælge bilen videre igen, så vil den til gengæld ikke have mistet lige så meget værdi, hvis du altså har passet den godt. Derfor er det både smart og budgetvenligt at vælge en brugt bil, og det kan samtidig vise sig at være en rigtig fin investering.

Ting du skal være ekstra opmærksom på

Du løber naturligvis nogle risici ved at købe en brugt bil, fordi du ikke har de samme garantier med i købet, som når du køber en ny. Du kan dog mindske disse ved at være ekstra opmærksom på nogle særlige ting. Først og fremmest kan det være en god idé at købe fra en autoriseret brugtbilsforhandler frem for en privatperson, da der som regel er nogle flere garantier med, når du handler med et selskab. Skal du købe fra en privatperson er det særligt vigtigt at inspicere bilen nøje og nedskrive alle fejl og mangler, der måtte være.

Se gerne på antallet af kilometer, bilen har kørt, før du køber. Det er nemlig ikke kun det ydre, der kan få ridser og skrammer. Motor og øvrige reservedele bliver også slidt med tiden, og antal kilometer har uden tvivl en stor betydning for mængden af slid. Derfor er det som regel en fordel at vælge en brugt bil, der ikke har kørt så mange kilometer.