Økonomien ser ikke helt så sund ud, som du ville ønske, og du er træt af at skulle gå og spare indtil den første i næste måned, hvor den næste løncheck atter redder dig ud af fattigdommen.

Heldigvis kan du tage et lån, som ikke behøver dig at koste dig det store, men samtidig sørger for, at du igen kan få andet end havregryn til aftensmad.

Sådan optager du et lån

  1. Få overblik over muligheder

Det første du bør gøre er at danne dig et overblik over, hvilke lånetyper der findes. Der er nemlig rigtig mange forskellige former for lån, så du bliver nødt til at sætte dig ind i, hvad du har behov for.

Det nemmeste er at sætte dig foran din computer og surfe lidt rundt. Kig efter ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Det er den suverænt bedste måde at sammenligne lån fra forskellige udbydere på. Det er ligegyldigt om det er en bank eller et lånefirma, du har søgt hos

  1. Søg gratis og uforpligtende

Det bedste ved internettet er, at du ikke skal betale noget for at søge rundt og kigge på de forskellige lån, der tilbydes af mange forskellige udbydere. På mange lånefirmaers hjemmesider kan du også finde beregnere, der kan hjælpe dig til at finde det rigtige.

  1. Modtag lånetilbud og sammenlign

Når du føler, at du har fundet et sted, hvor du gerne vil have et tilbud på et lån, er det bare at sende en anmodning afsted. Derefter skal du mange steder igennem en kreditvurdering, hvor din økonomi kigges igennem. Her kigges der på din indkomst, bankkonto og alle andre økonomiske forhold. Du kan også få tilbud fra flere forskellige udbyder, som du derefter kan sammenligne, så du ender med at give mindst muligt.

  1. Vælg og underskriv med NemID

Når du har indsamlet alle de tilbud, de har brug for, skal du til at vælge. Her kommer ÅOP ind i billedet. Det kan hjælpe dig med at se præcis, hvor meget du skal betale for hvert enkelt lån, så du ikke bliver snydt og ender med at skulle betale renter og gebyrer i dyre domme.

Til sidst skriver du under med dit NemID og låneaftalen sendes retur til udbyderen, hvorefter pengene hurtigt overføres til din konto.