Når du skal tage et lån i banken, hos et lånefirma eller gennem det nye koncept crowdfunding, hvor privatpersoner kan låne penge til andre privatpersoner, skal du altid kunne betale pengene tilbage.

Men det er forskelligt, om du stiller bolig eller bil som sikkerhed på dit lån.

Fordele og ulemper

Der findes både fordel og ulemper ved at stille sikkerhed. En af fordelene er, at din bank eller firmaet, du forsøger at låne penge af, vil føle sig mere sikker på at få pengene, hvis låner med sikkerhed. Derfor vil de højst sandsynligt være mere tilbøjelige til at give dig en god pris. Renter og gebyrer kan altså være mindre.

Fordelen ved at lån uden sikkerhed er ret simpel. For du behøver ikke at lægge inde med noget af stor værdi for at tage et stort lån. Til gengæld skal du så også være klar på lidt højere renter, da din bank eller lånefirmaet tager et større sats ved at give dig pengene.

Hvad kan sikkerheden være?

Generelt kan man sige, at sikkerheden skal være noget af høj værdi, da det ellers ikke kan betale sig for banken eller firmaet at satse og give dig pengene. Normalt er der tale om en bil eller en bolig, men i teorien kan det også sagtens være andre ting. Så hvis du ligger inde med et par Rolex-ure, kan du altså sagtens smide dem ind som sikkerhed, hvis banken ellers går med til det.

Låneloftet online – 350.000 kroner

Du kan låne rigtig store beløb på internettet, men der findes alligevel en grænse. Du kan hos Santander Bank låne helt op til 350.000 kroner. Men det er også det største beløb, du kan finde hos udbydere online. Hvis du skal bruge flere penge end 350.000 kroner, skal du i banken, hvor der er mulighed for endnu større beløb.

Låneloftet i banken – afgører din privatøkonomi

Som sagt er banken stedet, hvor du virkelig kan låne de helt store summer. Men det kræver et tjek af din privatøkonomi. Det er almindelig praksis blandt udbydere, at der laves en kreditvurdering, hvor der kigges på dine økonomiske forhold.

Her tænkes der på din indkomst, din opsparing og alt andet, der har med din økonomi at gøre. Hvis du skal have et så stort lån, kan det ofte hjælpe at stille en eller anden form for sikkerhed.