Alle ønsker en god start, når de skal kaste sig over et nyt område, man ikke er vant til. Selv hvis du har lånt penge på nettet før, er det ikke sikkert at du kender til de bedste muligheder eller ved, hvordan du ender ud med den bedste løsning.

Det kan du få et indblik i her, hvor vi ser på, hvordan du kommer godt i gang. Der er nemlig flere ting du selv kan gøre.

 

Hvem er de billigste låneselskaber online?

Først ser vi på de 3-4 af de billigste låneselskaber online, der i skrivende stund kan tilbyde dig nogle af de laveste renter. Alle udbydere der er troværdige og populære. Det vil altid være et godt udgangspunkt at ansøge hos dem, for at få lånetilbud retur.

Det vil højest sandsynligt være én af dem, der kan tilbyde dig det billigste lån. Det drejer sig om følgende:

  • Santander Consumer Bank
  • Ikano Bank
  • Coop Bank
  • Bank Norwegian

Bemærk at de er forskellige hver især, så du kan med fordel lave et hurtigt tjek af deres forhold og vilkår, inden du tager en beslutning. Du kan samtidig sagtens udfylde flere ansøgninger, uden du binder dig til noget, for på den måde at se præcist hvad de kan tilbyde dig af renter og omkostninger.

Jo flere lånetilbud du har på hånden, desto bedre står du når den billigste udbyder skal findes. For det er reelt ikke til at vide på forhånd.

Hvor mange penge mangler du?

At komme godt i gang, kræver at du er skarp på dine behov som kunde. Hvor mange penge mangler du og hvor lang tid ønsker du at have dem? Begge dele har indflydelse på hvem der kan hjælpe dig og hvor du bør ansøge henne.

Så hvis du ikke allerede kender til dine egne behov, bør det være step 1, før alt andet. Konsekvensen ved ikke at vide det er, at du famler lidt i blinde og får valgt en lettere tilfældig løsning. En løsning der ikke nødvendigvis er den billigste.

Er du klædt ordentlig på, rent økonomisk?

Et andet aspekt der er vigtigt at huske på, er at du skal være klædt ordentligt på rent økonomisk. Det er mindst lige så vigtigt for den gode start. For ét er situationen når du skal finde lånet, noget andet er den hverdag der venter de efterfølgende uger og måneder. Her skal du sikre dig, at din privatøkonomi kan bære den månedlige ydelse.

Og at du er bevidst om de omkostninger du bliver pålagt i perioden. Disse kan du se under én samlet betegnelse, nemlig ÅOP. Det optimale vil være at få lagt en konservativt budget, så du er sikker på dit rådighedsbeløb kan dække de månedlige afdrag. Ellers kommer du til at sidde stramt i det.

Alt for mange danskere har begrænset kendskab til deres egen økonomi og så er det vanskeligt at komme godt i gang med at låne penge online. For uden at have et indtryk af dit rådighedsbeløb, vil det være vanskeligt at vælge den optimale løbetid og ydelse. Begge elementer der påvirker dine omkostninger.