Har du stillet dig selv spørgsmålet: Hvad koster det mig at låne 120.000? Det er nærliggende hvis du har et større pengebehov, til køb af ny bil, renovering af boligen eller noget helt tredje.

Dine omkostninger bliver påvirket af mange faktorer. Selskabet, deres kreditvurdering og tilbudte rente, din økonomi og hvor lang en låneperiode du vælger. Forbrugslan-guiden.dk har regnet på tallene, for at give dig et vejledende indtryk af,  hvad det kan koste dig at låne 120.000 online.

Skulle du have lyst til starte med at se hvor du kan låne 120.000 online, kan du tjekke oversigten på Forbrugslan-guiden.dk for at se renteniveauer mv.

Låneeksempel – se rentens betydning

Det første vi skal slå fast i vores låneeksempel er de forskellige antagelser for udregningerne, som er følgende:

  • Disponibelt beløb: 120.000 kr.
  • Rente: 6 og 8 %
  • Låneperiode: 9 år (108 måneder)
  • Oprettelsesgebyr: 950 kr.

Den pointe vi ønsker at understrege, er specielt at renten har stor indflydelse på hvilke omkostninger du bliver mødt med. I vores gennemgang herunder vil du opleve, at det kan være ret forskelligt, hvad det koster dig at låne 120.000 kr.

Ved en rente på 6 % kommer du til at få omkostninger for 36.630,61 kroner, med en tilhørende åop på 6,339%. Det svarer til en samlet tilbagebetaling på 156.630,61 kr.

Ved en rente på 8 % vil det koste dig 49.693,99 kr. og du vil få en åop på 8,456%. Her skal du samlet set tilbagebetale 169.693,99 kroner til udbyderen.

Der vil med andre ord være en forskel på 13.063,38 DKK over de 9 år, blot mellem om du får den ene eller anden rente. Vi bør næppe understrege, at forskellen bliver mere udpræget, desto større renteforskellen er.

Af samme grund bør du være omhyggelig med at ansøge og undersøge markedet. Specielt ved pengebeløb på 120.000 er det al tiden værd og så behøver det ikke tage dig mere end 20 minutter. Det er vel og mærke en ganske udmærket timeløn!

Du kan nemt komme i gang med at ansøge på vores hjemmeside, via vores forside eller oversigten vi henviste til, i starten af artiklen.

Hvem kan låne 120.000?

Ét er prisen, en anden ting er hvem der så har mulighed for at låne 120.000 kr. Det er nemlig ikke alle og enhver, da du skal kunne opfylde forskellige krav. Krav der vil variere fra firma til firma, men hvor flere af tingene går igen.

Ting som ingen RKI og dansk bopæl/statsborgerskab er faste krav hos nærmest alle udbydere på markedet. Du vil ligeledes opleve at firmaerne kræver du har en bestemt alder, uanset om den så er sat til 18, 20 eller 23 år.

En af de krav der deler vandene mest, er din indkomst. Nogle steder skal du have fast indtægt på et bestemt niveau, mens andre slet ikke har et bestemt indkomstkrav. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i disse, medmindre du har et fuldtidsjob. For de højeste indtægtskrav er på omkring 240.000 kr. om året, og det er noget de fleste fuldtidsansatte tjener.

Alt i alt kan de fleste lønmodtagere låne penge online, medmindre du er ramt af RKI. Mulighederne er gode og jo sundere din privatøkonomi er, desto bedre chancer har du for at opnå en lav rente og lave omkostninger.