Med en presset økonomi er hverdagen langt fra behagelig at komme igennem. Man må sige nej til rigtig mange ting og kan aldrig rigtig slippe tanken om at komme igennem næste måneds regninger og udgifter.

Men med et lån i banken er der mulighed for at komme på ret køl eller skaffe penge til boligkøbet. Det er bare rigtig svært at slippe igennem nåleøjet, så vi guider dig her til, hvad du skal have styr på.

Få styr på dit budget og rådighedsbeløb

Inden du stormer mod banken og beder om lån til Volvo, villa eller vovse, er der en nogle ting du bør få styr på først. For din bank vil helt sikkert spørge ind til flere forskellige ting, når du går igennem ansøgningsprocessen og bliver godkendt til et lån hos dem.

Du er nødt til at skrive ned, hvad dine udgifter og indtægter er og lave et udførligt budget. Hvis du har lavet et ordentligt budget er det nemlig let at finde frem til dit rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet viser, hvor mange penge du har, og det vil banken helt sikkert være interesseret i, når du ansøger om at låne penge af dem.

Jo større rådighedsbeløb, desto bedre muligheder

Som med så mange andre ting her i livet kan du mere, når du har flere penge. Derfor er dit rådighedsbeløb også med til at bestemme, hvor gode muligheder du har i låneverdenen. Hos banken vil det være ensbetydende med, hvor mange penge du kan låne, da et større rådighedsbeløb vil blive tolket som et tegn på, at du nok kan skrabe pengene sammen til at betale banken tilbage.

Det er dog ikke den eneste faktor, der spiller ind, når du ansøger om et lån i banken. Din indkomst og fremtidsudsigter vil helt sikkert også blive vendt af din bankrådgiver, så banken kan få et indblik i, hvor meget de kan stole på dig og din økonomi.

Skulle du blevet afvist, er der heldigvis kommet gode alternativer på nettet, som du kan se nærmere på hos Termino. De har ligeledes skrevet en artikel om at låne penge uden om banken, hvor du kan blive klogere på mulighederne.

Vær klar til at begrunde formålet ved forbrugslån

Forskellen mellem at låne online og i banken er blandt andet, at du i banken ofte vil blive bedt om at angive formålet med dit lån. På nettet går de egentlig kun op i, at du betaler pengene tilbage igen, og så er de ellers ligeglade med, hvad du bruger dem på.

Men i bankerne er de nervøse for, at kunder låne penge til usikre investeringer. Specielt finanskrisen har gjort pengeinstitutterne mere forsigtige, og derfor vil de meget gerne høre, om de bruger pengene på fast bolig eller ture på det lokale casino. De ser selvfølgelig helst det første, da det er en væsentlig bedre investering, som forhåbentlig vil kaste penge af sige, du kan bruge til at betale dem tilbage.

Skulle du blive afvist i banken, har du gode muligheder for både at optage forbrugslån og boliglån via udbydere på nettet. Så fortvivl ikke, men her skal du bare være særlig opmærksom på den tilbudte ÅOP.