Som studerende har man som regel ikke så mange penge mellem hænderne, og nogle gange kan det være vanskeligt at få råd til det, man har behov for. Det kan fx være en ny cykel, en skiferie med vennerne, eller måske dyre bøger til studiet. Uanset hvad du har behov for, så kan et forbrugslån være en midlertidig hjælp, når du har brug for lidt luft i budgettet.

Her ser vi på dine muligheder for at optage et online forbrugslån som studerende på SU, og vi hjælper dig med at komme bedst gennem processen.

Hvor kan jeg låne penge trods SU?

Når du er på SU vil det som regel ikke være muligt at gå ned i banken og låne penge. Her kræver de nemlig, at du har en vis indtægt, som din SU oftest ikke vil dække. Der findes dog andre muligheder for at låne penge i dag.

Den mest oplagte mulighed er at gå til en af de mange online udbydere, som tilbyder forbrugslån. Her er kravene nemlig noget mildere end i banken, og det betyder, at du faktisk også har mulighed for at låne penge som studerende på SU. Se hvor du kan søge forbrugslån online her.

Der findes dog stadig nogle regler og kriterier, som du skal leve op til. For det første er det kun muligt for dig at låne penge, når du er fyldt 18 år. Når det så er sagt, så kræver langt de fleste udbydere faktisk, at du er fyldt 20 eller 21 år. For det andet skal du være dansk statsborger og/eller have dansk folkeregisteradresse.

Det sidste absolutte krav, som langt de fleste udbydere præsenterer, er, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitorregistret som dårlig betaler. Lever du op til disse krav, så har du som udgangspunkt mulighed for at låne penge.

Du skal dog være opmærksom på, at de online udbydere også kræver, at du kan præsentere en fast indtægt. Det varierer meget fra selskab til selskab, om der foreligger et egentlig krav til størrelsen af denne indkomst. Hos nogle vil det være nok at have en fast indtægt i form af SU, mens andre vil kræve et højere beløb. Derfor kan det være en fordel for dig, der har et fritidsarbejde ved siden af dit studie, så du kan præsentere lønsedler og en højere indtægt.

Gælder der særlige regler for forbrugslån, når jeg er på SU?

I princippet gælder der de samme regler for dig på SU, som der gælder for alle andre ansøgere. Du kan låne lige det beløb, du ønsker, til lige det formål, du ønsker – så længe du lever op til kravene. Du kan med fordel bruge siden her til at sammenligne de forskellige selskaber og finde dem, der er relevante for dig.

På den måde kan du sortere i alle selskaberne og kun ansøge hos dem, der vil acceptere dig med dit nuværende udgangspunkt. Husk på, at det altid er helt gratis og uforpligtende at ansøge, så det skader ikke at sende en ansøgning afsted for at se, hvad udbyderen kan tilbyde dig. Søg også gerne hos flere, så du har muligheden for at sammenligne dine tilbud og vælge det billigste.