Lån penge til ny sofaMangler du en ny sofa, men dit budget har ikke plads til så stor en udgift? Så er det en rigtig god idé at læse med her. Heldigvis er der flere forskellige muligheder for at skaffe sig en ny sofa, selvom der ikke er råd til det på nuværende tidspunkt.

Du kan både låne penge til dit køb, eller du kan finde en forhandler, der tilbyder finansiering. Overordnet set er der tre primære muligheder for at låne penge til ny sofa.

De tre primære finansieringsmuligheder

1.     Banken – den normale, men svære løsning

Banken er en sikker løsning, når det kommer til lån og finansiering af det, du står og mangler. Du kan for eksempel vælge at tage et forbrugslån. Banken er den udbyder de fleste vælger, men desværre også der hvor det er sværest at blive godkendt.

Vælger du banken til at finansiere dit kommende køb, vælger du den normale, men svære løsning. Hos banken er der en lang række krav, der er strammere end hos de andre finansieringsmuligheder – særligt dem online. Det vil dels kræve en del dokumentation inkl. budget og rådighedsbeløb, samt at de kan “acceptere” årsagen bag. Her blander online firmaerne sig ikke i formålet. Derudover kan være være en relativ langtrukken proces.

2.     Online – nemt og hurtig, men tjek ÅOP

Søg om lån onlineEn anden mulighed du har for at tage et lån til sofa, er online udbydere. Det er en let og hurtig løsning. Flere steder online tilbyder udbydere, at du kan ansøge og enten få svar om din låneansøgning inden for 24 timer, andre steder lover de endda, at du har pengene 24 timer efter, du er blevet godkendt.

Du kan ofte slippe for at vise dokumentation, men blot ansøge med dit CPR-nummer. Ellers er det blot din årsopgørelse og de 3 seneste lønsedler du skal fremvise.

Vil du tage et lån online er det en rigtig god idé at få ansøgt hos flere firmaer, samt tjekke ÅOP i deres tilbud. Vælg det med den laveste ÅOP, så du ikke får valgt de dyreste løsninger.

På Termino.dk kan du læse mere om mulighederne for at låne penge til alt fra TV, ny sofa og andre møbler.

3.     Forhandleren – tilbyder de finansiering?

Den sidste primære finansieringsmulighed er hos forhandleren. Der er flere forskellige forhandlere, der tilbyder, at du kan få din sofa med hjem med det samme, men så betale af på den i en periode, der varierer. De finansierer altså din sofa, og du betaler på den måde af på ’lånet’. Men vær OBS på at købsprisen ikke bliver højere, fordi du betaler over længere tid!

Det er ikke alle forhandlere, der tilbyder det, så det er en god idé at undersøge i første omgang. Forhåbentlig er det en forhandler, der har lige netop din drømmesofa.