Hvis du står og mangler penge til en større udgift, end dit budget tillader, kan det være en god idé at tage et forbrugslån. Det er en mulighed for at låne penge til det, du står og mangler netop nu.

Du har frie rammer  og er derfor et godt valg, hvis du selv vil råde over de penge, du låner. Men hvilke dokumenter skal fremvises ved ansøgningen? Det giver vi dig svaret på her. 

Hvilke dokumenter skal jeg bruge?

Når du tager et forbrugslån er det vigtigt for din online udbyder eller din bank, at de ved, du kan betale pengene tilbage igen. Man skelner her mellem med og uden sikkerhed. På nettet laves de uden sikkerhed, mens banken i højere grad ønsker sikkerhed bag lånet.

For at långiveren kan kreditvurdere dig, skal du fremvise en række dokumenter. Nogle udbydere kræver ingen dokumentation, men det kan være en god idé for dig selv, da dokumentation ofte bidrager til lavere omkostninger.

Her er hvad du typisk kan komme til at fremsende af dokumenter.

Lønsedler

Først og fremmest skal du for det meste fremvise dine lønsedler. De giver et indblik i din økonomi og hvor høje dine indtægter er månedligt. De er vigtige for, at låneudbyderen ved, du har økonomien til at betale dit lån tilbage på sigt. Desuden kan din økonomi være med til at bestemme din rente. Jo bedre din økonomi er, jo lavere en rente kan du få.

Årsopgørelse

Din årsopgørelse giver, ligesom dine lønsedler, et godt indblik i din økonomi. Årsopgørelsen viser, hvad du har tjent i løbet af året, og hvor mange penge du skal betale i skat på baggrund af dette. Som sagt er det vigtigt at fremvise, da en god økonomi giver dig mulighed for at få den bedst mulige aftale med din låneudbyder. En god økonomi giver firmaet en god sikkerhed.

Legitimation

Legitimationen kan være påkrævet når du søger på nettet. I banken kender de dig, men det gør firmaerne på nettet ikke nødvendigvis. Det kan jo i princippet være i aldrig mødes face to face. Derfor beder de fleste om legitimation i form af CPR nummer eller lignende.

Budget

Budgettet er primært gældende i banken. Her skal du ofte fremlægge et budget, du selv udarbejder. Det er også en god idé for dig selv, så du får et bedre indblik i dit rådighedsbeløb hver måned. Læg altid en plan for hvordan du vil betale lånet tilbage, og hvor tilbagebetalingen skal komme fra.

 

Vi anbefaler at du har den nødvendige dokumentation klar, så du kommer hurtigere og nemmere igennem ansøgningsprocessen hos de forskellige lånefirmaer.