Det er vigtigt at du er velforberedt og har gennemtænkt det hele, inden du låner penge i banken eller hos lånefirmaerne online.

Mange indser bare de har et stort pengebehov og så optager de et forbrugslån uden nærmere omtanke. Det er nærmest den største fejl du kan begå. Vi giver dig information om ting du skal viden og huske på, inden du starter ansøgningen.

Kan pengene hentes andetsteds?

Først og fremmest bør du overveje om pengene kan hentes fra andre steder. Det kunne være fra dine forældre eller venner. Hvis det drejer sig om 10.000 vil det nok være muligt og de vil helt sikkert blive glade for at få 1.000 ekstra tilbage i renter. Omend man skal være varsom med penge imellem venner og familie!

Hvis du laver et lån på 10.000 kr. online kommer du hurtigt til at betale mere i renter. Spørgsmålet er så bare om det er noget du ønsker at spørge om. Det er ikke alle, der vil have let ved det.

Som studerende vil du have mulighed for at lave et studielån, der muligvis kan række. Disse alternativer er primært relevante ved mindre pengebehov.

Undersøg alle dine muligheder

En anden fejl mange begår er ikke at undersøge alle muligheder. Alene på nettet er der over 15 forskellige låneudbydere, klar til at hjælpe dig.

Jo flere du ansøger hos, desto bedre er dit udgangspunkt for at lave det helt rigtige lån. Om det så er den billigste løsning, er din beslutning. Men uanset hvad vil det være bedst med flere lånetilbud at vælge imellem.

Sikkerhed bag lånet giver lavere omkostninger

Lån på nettet bliver generelt lavet uden sikkerhed og det betyder højere omkostninger for dig som kunde. Du bør derfor overveje om du ikke skulle sætte din bil eller bolig som sikkerhed, hvis der er tale om de helt store lånebeløb.

Her snakker vi over 50.000 kr. hvor sikkerheden vil gøre en mærkbar forskel. Det vil bare kræve du snakker med din egen bank, da online udbydernes finansieringstilbud er uden sikkerhed.

Hav prioriteterne i orden

At låne penge handler i sidste ende om prioriteringer. Om det man gerne vil købe er vigtigt nok og pengene værd. Præcis som det er en prioritering om man starter med banken og først derefter afsøger mulighederne online.

Vores klare anbefaling er 2 ting:

1. Lån aldrig mere end du kan tilbagebetale og vær sikker på det vigtigt.
2. Start med at spørge i banken, inden du søger om lån på nettet.

Vi håber du kan bruge vores råd. Det er i hvert fald vigtigt at du er opmærksom på disse aspekter, hvis du gerne vil undgå dumme beslutninger, der kan sætte din privatøkonomi på spil.