Skal du optage et forbrugslån, så gælder det om at gøre alt hvad du kan for at blive godkendt. Der findes ikke så store krav til dig som forbruger, men der vil dog altid være nogle kriterier, du skal leve op til.

Vi giver dig nogle gode råd med på vejen, så du kan undgå at få afslag på dit lån. Så er du forhåbentlig bedre rustet, når du skal til at sende ansøgninger afsted, og du øger din sandsynlighed for at blive godkendt til et godt og billigt forbrugslån.

 

5 tips til at undgå afslag på lån

  1. Undgå småfejl og tastefejl. En stavefejl i din e-mailadresse, et navn uden stort forbogstav, en forkert adresse… Alle disse ting kan gøre, at din låneansøgning helt automatisk bliver afvist. At der er styr på stavning og personlige oplysninger gør, at du virker som en seriøs ansøger, og du vil øge sandsynligheden for at blive taget i betragtning til et forbrugslån.
  2. Oplys ikke forkerte informationer! Det kan være fristende at angive en højere indtægt eller lignende for at kunne få bedre vilkår på en forbrugslån. Men det må du dog aldrig gøre. Selskaberne har nemlig adgang til en lang række registre og lignende, hvor de kan kontrollere dine oplysninger. Derfor nytter det ikke noget at pynte på sandheden, og du kan lige så godt være ærlig i første omgang. Er oplysningerne ikke korrekte, så kan du være sikker på, at du får et klart afslag fra selskabet.
  3. Ansøg altid hos flere låneselskaber. Der er den store fordel ved online forbrugslån, at det er både nemt, hurtigt, gratis og helt uforpligtende at ansøge. Du kan ansøge online i løbet af ganske kort tid, og ansøgningen er aldrig bindende på nogen måde. Du kan altid ansøge hos flere, og det giver dig flere fordele. Du øger sandsynligheden for at blive godkendt, og så har du samtidig flere at vælge mellem, så du kan vælge det bedste tilbud.
  4. Tjek ansøgningskriterierne grundigt. Det er spildtid at ansøge hos et selskab, hvor du ikke kan leve op til ansøgningskriterierne. Det kan eksempelvis være krav til alder, bopæl eller indtægt. Tjek derfor altid kravene til dig som ansøger, så du undgår at sende en ansøgning afsted, som automatisk bliver afvist. Det er spild af tid og kræfter, og du får ikke noget ud af det.
  5. Styrk din privatøkonomi. Med en stærk økonomi har du mulighed for at blive godkendt hos flere selskaber, og du vil samtidig kunne få nogle bedre vilkår og en lavere rente. Du kan for eksempel forsøge at øge din indtægt via overarbejde eller et ekstra job, eller du kan spare op, inden du ansøger. Du har også mulighed for at søge i fællesskab med en anden, så det er jeres fælles indtægt, der tæller.

Lav indkomst og RKI gør det svært

Hos langt de fleste selskaber vil du blive afvist, hvis du er registreret i Debitorregistret eller RKI. Selskaberne ønsker nemlig ikke at låne ud til folk, som i forvejen har dårlig gæld. Derfor bliver dine muligheder svært indskrænkede, hvis du er registreret i et af disse registre.

En lav indkomst giver dig også dårligere vilkår og vil enten betyde, at du får en meget høj rente, eller at du slet ikke har mulighed for at låne. Jo højere indkomst, jo bedre kreditvurdering, og jo flere mulige alternativer. Derfor kan det godt betale sig at forsøge at øge sin indkomst, hvis man ønsker at optage et online forbrugslån.