Forbrugslån Guiden handler normalt om at låne penge, men vi ved at mange danske familier har en meget presset privatøkonomi henover julen.

Vi vil derfor gerne give dig vores bedste råd til, hvordan du kan få en billigere jul uden du nødvendigvis behøver at stifte ny gæld. Få 5 af vores bedste råd her. 

1. Undgå de dyre byture og julefester

Spar penge i julenInden du ryster for meget på hovedet af vores overskrift, så lad os lige uddybe. For det er ikke vores hensigt at fjerne julehyggen eller de sjove stunder fra dig.

Men når du tager til fester og julefrokoster, er der ingen grund til at du bruger 500-700 kroner i byen efterfølgende. Der er heller ingen grund til at du selv holder et dyrt arrangement, der koster dig over 1.000 kr. Skal du endelig selv holde noget, bør du bede gæsterne om at dele udgiften. Det er meget almindeligt og kun fair for alle.

2. Juster gavebudgettet

Julegavebudgettet er en af de største udgiftsposter henover julen og hvis du har økonomiske problemer, vil din familie helt sikkert kunne forstå det.

Der er ingen grund til helt at droppe gaverne, men du kan med fordel justere budgettet. Kan der bare spares 50-100 kroner pr. gave, løber det hurtigt op i mange penge og det stiller kun større krav til din opfindsomhed – og til at du udnytter de aktuelle tilbud og udsalg på markedet.

3. Køb brugt / lav gaverne selv

I forlængelse af punkt 2, er det muligt at spare ved at købe brugt eller lave gaverne selv. Det er ikke altid prisen eller de dyreste, som tager flest kegler. Hvis du gør dig umage, kan du sagtens glæde dine nærmeste alligevel.

Har du fx. egenskaber som tømrer, maler eller lignende, er det jo kun kreativiteten der sætter grænser for hvad du kan fremstille dine børn eller lignede.

4. Køb billig mad og handl på tilbud

Julemaden er en anden stor udgiftspost henover december måned og du kan med fordel købe billig mad og madvarer når de er på tilbud. Her kan der spares mange penge. Specielt på dyre varer som juleanden, flæskestegen og lignende.

Vær meget prisbevidst når du handler ind, for der er mange hundrede kroner at spare.

5. Skær ned/drop fyrværkeriet

Det kan godt være julen slutter juleaftenen for manges vedkommende, men det gør dit budget ikke. Det løber i hele december, da du først få løn/indkomst i slutningen af måneden.

Du bør derfor ligeledes overveje at skære ned eller helt droppe fyrværkeriet til nytårsaften. Alt efter dine normale vaner, kan der hurtigt spare 500-1.000 kroner på den konto. Og der skal nok være rigeligt med fyrværkeri, næsten uanset hvor du er.

Vi håber du får glæde af vores 5 tips. Du kan se flere gode råd til en billigere jul på Politiken.dk.