Hvis du overvejer et lån på 20.000 kroner til ferie, uforudsete omkostninger eller bare til livets små overraskelser, er det en god ide at have omkostningerne med i overvejelserne. De rente- og gebyrforskelle, der er på de forskellige tilgængelige tilbud kan nemlig gøre en stor forskel for dine udgifter ud over de penge, du i første omgang har lånt.

Følgende artikel er skrevet for at give dig nogle eksempler på, hvad 20.000 kroner kan koste dig ud fra nogle forskellige fiktive parametre. Parametre, som vi har fastlagt for at give dig et indblik i, hvordan låneomkostningerne bestemmes.

Det kan 20.000 kroner koste dig

Der er nogle forskellige ting, der ligger fast når du tager et lån. Det er ting du får oplyst, inden du skriver under på kontrakten fra udbyderen. Vi har fastsat følgende fire parametre for dig, som vi er gået ud fra i udregningerne. Hvad det koster at tage lånet, altså stiftelsesomkostningen og renten, er ikke altid det samme, så vi bruger et tænkt eksempel:

  • Hovedstolen: 20.000 kr.
  • Debitorrente: 6 og 8 procent
  • Løbetid: 72 måneder (6 år)
  • Stiftelsesomkostning: 500 kroner

Ovenstående er et eksempel på to forskellige lån, hvor alle parametre er ens, bortset fra, at det ene lån har en debitorrente på 6 procent og det andet har en debitorrente på 8 procent. Hvis man regner på prisforskellen med de to forskellige renter, vil man komme frem til følgende:

Renten på 6 procent giver samlede omkostninger på 4.344 kroner, samlet ydelse på 23.844 kroner og en ÅOP på 7 procent før skat.

Renten på 8 procent giver samlede omkostninger på 5.710 kroner, samlet ydelse på 25.210 kroner og en ÅOP på 9 procent før skat.

I ovenstående eksempel kan du spare 1.366 kroner bare ved atopnå en lavere rente på dit lån. I en situation hvor man i forvejen er ude og låne penge, er det en god ide at spare så meget som muligt. Udregningerne er lavet ved at bruge online låneberegnere, der er frit tilgængelige. De er velegnede hvis du er i tvivl om noget, eller gerne vil vide hvad et lån koster dig i sidste ende.

Tjek også oversigten over hvor du kan låne 20.000 online.

Indhent flere tilbud

Selvom 1.366 kroner ikke nødvendigvis virker som et voldsomt stort beløb i dine øjne, kan det hurtigt blive til mange penge, hvis du ikke er prisbevidst i dit valg. Det er vigtigt at huske på, at du altid kan søge og indhente tilbud & priser gratis.

Det er uforpligtende og vil derfor minde om, når du fx. indhenter tilbud på en maler eller VVS opgave. Her bør du heller ikke bare vælge en tilfældig, da du nemt kan ende med en løsning, der er mange tusinde kroner dyrere end nødvendigt. Vær prisbevidst og det betaler sig.

Når det handler om lån, er det renten og ÅOP, der fortæller mest om prisen. Derfor er det en god ide at forsøge at opnå en så lav rente som muligt, så du opnår så stor en besparelse på dit kommende lån som muligt. Husk også på, at du altid bør gennemlæse hele lånekontrakten inden du underskriver aftalen. Så du ved præcis hvad du går ind til.